Protecția peștelui este unul dintre cele mai importante aspecte în pescuitul pe lacul Iannis. Regulamentul lacului include mai multe prevederi care urmăresc să asigure un grad de protecție cât mai ridicat.
(a) Lansetele trebuie supravegheate în permanență. Este obligatorie prezența unui pescar în stand pe toată durata partidei de pescuit. Dacă standul este ocupat de un singur pescar, iar pescarul lipsește de pe stand pentru o perioadă de timp, lansetele trebuie scoase din apă. Nu lăsați lansetele nesupravegheate.
(b) Peștii prinși trebuie manipulați doar în zona grilajelor metalice de deasupra apei.
(c) La scoaterea peștelui din apă, pescarul trebuie să desfacă minciogul și să ruleze plasa. Scoaterea peștelui din apă se face numai cu ajutorul saltelei de cântarire (sling), împreună cu minciogul.
(d). Saltelele de primire trebuie să fie umplute cu apă cel puțin pe jumătate.
(e). Dacă pescarul consideră că peștele prins depășește bariera de 20kg, are obligația să anunțe telefonic administrația la orice oră. Peștele nu trebuie scos pe mal. Va fi păstrat în minciog sau transferat cu plasa minciogului în salteaua de cântarire ca să fie in siguranță până la sosirea personalului administrativ.
(f) Cântarirea și fotografierea capturilor de peste 20kg se vor face numai în prezența personalului administrativ.
(g) În sezonul cald (de la inceputul lunii iunie și până la sfârștul lunii septembrie), toti peștii care depășesc 20kg vor fi fotografiați doar în apă, pe platforma metalică special amenajată.
(h) Peștii care depășesc 25kg vor fi fotografiați doar în apă indiferent de perioada anului.
(f). Este interzisă ținerea la sac a peștilor. Este interzisă introducerea sacilor de păstrare în incinta lacului.
(g). Este obligatorie folosirea dezinfectantului pus la dispoziția pescarilor de administrație.